MUSEOIDEN YÖ 2017 -OHJELMA

Museokeskus Vapriikki

Avoinna klo 18-24.

Klo 18-18.30 ja 19-19.30 Lastenmusiikkiduo Höpinätötterö esiintyy.

Klo 18-19 Luento aiheesta kenraali A. O. Pajari ja Pajarin pojat talvi- ja jatkosodassa. Tutkija Antti Liuttunen. Kesto 30 minuuttia. Vapriikin auditorio. Heti luennon jälkeen asiantuntijaopastus Pajarin Pojat -näyttelyssä.

Klo 18-19.30 Virtuaalitodellisuus arjessamme? Pelituotannon vastaava opettaja Toni Pippola (TAMK) kertoo VR-teknologian käyttömahdollisuuksista. Kokeiltavissa VR-laitteita. Suomen pelimuseon areena.

Klo 18 ja 19.30 Askartele puuhelmistä hauska avaimenperä, koru tai asuste työpajassa. Aiheena kiinalaiset hahmot ja pandat. Paja sopii yli 5-vuotiaille. Työpajan ohjaa taideohjaaja Outi Virtanen. Ennakkoilmoittautuminen kello 17 alkaen Vapriikin neuvontaan.

Klo 18-20 Dj Kimmo soittaa suosikkibiisejä. Museoravintola Valssin terassi. (Sateella sisätiloissa).

Klo 18-20 Pelitietäjien vastaanotto. Mikä on maailman harvinaisin tai Suomen suosituin peli? Tule keskustelemaan ja tekemään havaintoja vanhoista ja uusista peleistä! Vastaanotolla päivystävät pelikeräilijä ja Pelikonepeijooni Manu Pärssinen, Suomen pelimuseon tutkija Niklas Nylund ja peleistä kiinnostunut kolmannen vuoden folkloristiikan opiskelija Jenni Halkola. Suomen pelimuseo, Pelikauppa Peijooni.

Klo 18-20 TAMKin opiskelijat esittelevät Vapriikille suunnittelemiaan mobiilipelejä.

Klo 18 ja 22 Opastus Kielletty kaupunki -näyttelyyn.

Klo 18-22 Luontotohtori Tomi Kumpulaisen vastaanotto. Kysy luonnosta tai tuo näytteitä! Luonnontieteellinen museo.

Klo 18-24 Suomen jääkiekkomuseo arpoo nimmareilla varustetun maajoukkuepaidan! Arvontapiste sijaitsee Vapriikin ala-aulassa!

Klo 18-24 Vapriikin kuva-arkisto avoinna. Tutustu vanhoihin Tampere-valokuviin Vapriikin kuva-arkistossa ja osallistu tietovisaan. Osallistuneiden kesken arvotaan loisteliaita palkintoja!

Klo 18-24 Vertaisihmettelijä tavattavissa Postimuseossa. Vertaisihmettelijä on keskustelukumppani, jonka kanssa asiakas voi keskustella vapaamuotoisesti ja ihmetellä näyttelyn sisältöjä. Vertaisihmettelijä on Postimuseon ystävät yhdistyksen jäsen.

Klo 18.30 A guided tour in English in the exhibition ”The Forbidden City”.

Klo 19 Opastus Nukkekekkerit -näyttelyyn.

Klo 19-20 Näyttelijät Seela Sella ja Esko Roine lukevat musiikin lomassa merkityksellisiä, tärkeitä ja koskettavia kirjeitä. Luettavat kirjeet kerättiin Postimuseon ja Postin toimesta ihmisiltä ympäri Suomen alkuvuoden 2017 aikana. Tapahtuma liittyy Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoteen. Vapriikin auditorio. 100 ensimmäistä mahtuu mukaan!

Klo 19-20 Tutustu ensimmäiseen kommunikaattoriin. Aiheesta ovat kertomassa kehittämisessä mukana olleet insinöörit Jari Toivonen ja Lasse Siitonen joiden avustuksella voit tutustua kommunikaattorin ainutlaatuisiin prototyyppeihin ja teknisiin ratkaisuihin. Nokia esitteli maaliskuussa 1996 puhelimen, jossa toimi netti, sähköposti ja faxi. Ilmestyessään matkapuhelinmarkkinoille Communicator 9000 oli sensaatio. Kehitystyö tehtiin pääosin Nokian Tampereen yksikössä. Mediamuseo Rupriikki.

Klo 19-20.30 Lasten kierros ja työpaja Kielletty kaupunki -näyttelyssä. Yli 5-vuotiaille. Työpajassa askarrellaan kiinalainen tanssiva lohikäärme.

Klo 19.30 Kiinankielinen opastus Kielletty kaupunki -näyttelyyn. A guided tour in Chinese in the exhibition ”The Forbidden City”. 紫禁城藏品展中文讲解

Klo 19.30 Asiantuntijaopastus Pajarin pojat -näyttelyyn. Oppaana tutkija Antti Liuttunen.

Klo 20 Opastus Tampere 1918 -näyttelyyn.

Klo 20-23 Tule pelaamaan klassikkopeli Bombermania. Pelissä voi samanaikaisesti mitellä taitojaan 10 pelaajaa, peluuttajina Pelikonepeijoonit. Turnaukset tasatunnein, parhaat pelaajat palkitaan! Suomen pelimuseon areena.

Klo 21-22 Vapriikin kuva-arkisto esittää Tampere-aiheisia filmejä 1940-1970 -luvuilta. Juontaja Antti Liuttunen. Vapriikin auditorio.

Klo 21.30-23.30 Valve-yhtye musisoi. Museoravintola Valssi.

 

Juicen kirjasto

Avoinna klo 18-22.

Klo 20.30 Palokunnan kuoro Tulikukot esiintyy.

 

Postimuseon kirjasto

Avoinna klo 18-22.

Klo 18-22 Postimuseon kirjasto on avoinna osoitteessa Lapintie 1. Kirjastossa on poistokirjojen kirppis. Postimuseon kirjasto on ainoa julkinen filateelinen ja postihistoriallinen kirjasto Suomessa.

 

Työväenmuseo Werstas

Avoinna klo 18-24.

Klo 18 Kohti tulevaisuuden museota. Tv-dokumentti, kesto 53 minuuttia. Museot mielletään historian säilyttäjiksi, mutta ne ovat myös tulevaisuuden ennustajia. Museoiden yössä ennakkoesityksenä Kohti tulevaisuuden museota -dokumentti, jossa mukana mm. Suomen pelimuseo, Muumimuseo, Tampereen museoiden kokoelmakeskus ja erilaiset vapaaehtoistyön muodot. Toimittaja: Minna Joenniemi, ohjaus: Tuula Viitaniemi, tuottaja: Jouni Tulonen, tuotanto: Yle kulttuuri ja viihde. Dokumentti televisiossa: Yle Teema keskiviikkona 24.5. klo 20. Werstaan auditorio.

Klo 18-22   Kirja- ja rompekirppis. Myynnissä poistotavaraa ja -rekvisiittaa sekä laatukirjallisuutta edulliseen hintaan.

Klo 18-21 Työpajoja kaikenikäisille. Paperinukkeaskartelua lapsille ja lapsenmielisille. Avoimessa työpajassa askarrellaan nostalgisia paperinukkeja.

Kenen kassia kannat? -työpaja. Työpajassa koristellaan kangaskasseja vanhoilla E-liikkeen etiketeillä. Sommittelutaitojaan pääsee kokeilemaan joko omaan tai museon kangaskassiin.

Klo 18, 18.30, 19, 22.30 ja 23 Visiitti höyrykoneen alle. Jännittävä käynti höyrykoneen alaisiin huoltotiloihin. Tänne ei ihan joka päivä pääse. Kierrokselle mahtuu 12 henkeä. Vuoronumerot Werstaan asiakaspalvelusta Museoiden yönä lauantaina 20.5 klo 17.30 alkaen. Vain yksi vuoronumero/henkilö! Ei heikkohermoisille! Kesto noin 20 minuuttia.

Klo 19-21 Museokirjapaino avoinna. Painokoneet käynnissä, tule tutstumaan perinteisen kirjapainon toimintaan.

Klo 19.30 Tulevaisuuden museo -keskustelu. Toimittaja Minna Joenniemi selvittää, millaiseen tulevaisuuteen museot ovat matkalla ja onko museoita tulevaisuudessa. Hän on kutsunut pöydän ääreen ajatusten vaihtoon tulevaisuuden näkijöitä ja museoiden ammattilaisia. Keskustelijoina museonjohtaja Kalle Kallio, kehityspäällikkö Sanni Pöntinen, kokoelmapäällikkö Teemu Ahola, kulttuuriympäristöyksikön päällikkö Tuija-Liisa Soininen, FM Silja Korkeamäki ja Tampereen taiteilijaseuran puheenjohtaja Juha Merta. Werstaan auditorio.

Klo 20 ja 21 Opastuksia Oman liikkeen leivissä -näyttelyyn. Kierroksilla tutustutaan suomalaisen kulutusyhteiskunnan vaiheisiin sekä edistysmielisen osuustoimintaliikkeen historiaan. Kesto 45 minuuttia.

Klo 22 Röökipaikka-yhtye esiintyy. Lauluja oravanpyörästä, riistäjistä, lakkoilusta ja palkan riittämättömyydestä. Röökipaikka on globaalin työväenluokan ja punk-rockin kapinahengen sanansaattaja. Kesto noin 45 minuuttia.

 

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Avoinna klo 18-21.

Klo 18-21 Museoiden yössä Rullassa avoinna Tehtäväkirja -näyttely. Olet ehkä jo harjoitellut labyrintin tekoa tehtäväkirjaan? Oletko löytänyt ja yhdistänyt parit tai etsinyt seitsemän eroavaisuutta kuvista? Tuttuja juttuja! Tehtäväkirja -näyttelyssä tehtävät ovat ottaneet ohjat omiin käsiinsä ja hypänneet ulos kirjan sivuilta. Hyppää pulmien sekaan ja pidä hauskaa! Näyttelyn on suunnitellut ja toteuttanut Piipa Toivonen. Museoiden yössä Rullassa on myös näyttelyyn liittyviä työpajoja.

 

Grafiikanpaja Himmelblau

Avoinna klo 18-24.

 Klo 18-22 Työnäytöksiä. Näe kuinka grafiikka syntyy.

 Klo 19 Katumaalausta. Säiden salliessa yleisö pääsee tekemään katumaalausta Finlaysonin sisäpihalle yhdessä nuorten taiteilijoiden ja taideopiskelijoiden kanssa.

 

Tallipiha

Myymälät ja Vanha talli avoinna 18-22. Tallipihan kahvila avoinna 18-24.

Klo 18-21 Maalaustyöpaja Tallipihan vanhassa tallissa. Nonstop maalauspajassa pääset kokeilemaan harmonisia värisävyjä samettisen kalkkimaisella Annie Sloan Chalk Paint™:llä saviruukkuihin ja lasi- ja peltipurkkeihin. Mattamainen pinta kuivuu nopeasti, joten työn saa mukaansa. Tervetuloa iloiseen värien maailmaan!

Klo 18-21 Suklaanmaistelukisa. Tallipihan Suklaapuoti järjestää pihalla leikkimielisen suklaanmaistelukisan. Parhaat maistelijat palkitaan! Maistelun hinta 5 e. Säävaraus.

 

Taidekeskus Mältinranta

Avoinna klo 18-22.

Klo 19-21 Taidekeskus Mältinrannan näyttelyiden molemmat taiteilijat ovat yleisön tavattavissa. Galleriassa on esillä taidemalari Jarkko Rantasen metsäaiheisia maalauksia. Rantanen pelaa maalauksissaan epäsovun ja harmonian kesken. Teosten lähtökohdat ovat ympäristössä, jossa metsä on kasvanut vanhojen vallitusten ja juoksuhautojen päälle. On kiintoisaa huomata miten metsä on suurilta osin palauttanut oman täydellisen järjestyksensä ihmisen kajottua siihen. Studiossa on esillä kuvataiteilija Frida Moukulaisen maalauksia, jotka koostuvat kahdesta tasosta: alle jäävästä kankaasta, jolle maalaus tehdään kollaasina, ja päälle tulevasta läpinäkyvästä muovilevystä, jolle on maalattu öljyvärein.

Klo 19 Vanhoja taidekortteja. Ensiksi ehtiville jaetaan kivoja vanhoja taidekortteja Tampereen Taiteilijaseuran kuvataiteilijoilta.

 

Museo Milavida

Avoinna klo 18-24.

Klo 18 Palatsin rouva Olga von Nottbeck avaa Milavidan Museoiden yön juhlijoille.

Klo 18-24 Ikuista tyylisi kuvauspisteellä. Jos kaipaat pukeutumiseesi hieman enemmän palatsin vaatimaa arvokkuutta, lainattavissa on myös juhlavaa rekvisiittaa. Kuvauspiste palvelee koko illan Näsilinnan ala-aulassa.

Klo 18-21 Rilliralli!-silmälasityöpaja (nonstop). Työpajassa askarrellaan erilaisia ihania pokia, kuten 1970-luvun jättikehyksiä, siroja lornjettimalleja tai vaikkapa 1950-luvun tyylikkäitä kissansilmälaseja. Tule tekemään Museoiden yön viettoon sopivat hauskat hassuttelulasit! Voit myös kuvata parhaan rillityylisi Ihanat pokat -näyttelyssämme ja halutessasi jakaa sen sosiaalisessa mediassa tunnisteella #milavida ja #milavidaselfie.

Klo 18.15 ja 19.30 Palatsin puistossa – kävelykierros Näsinkallion maisemissa. Näsinkallion historialliset rakennukset, monimuotoinen luonto ja näyttävät patsaat tulevat tutuiksi, kun opas kertoo Näsinkallion vaiheista kuvankauniissa maisemissa. Kierroksella vieraillaan myös Olgan kellarissa. Kierros alkaa Näsilinnan pääovien edestä ja kestää reilun tunnin. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet!

Klo 22-24. Palatsin väki paikalla – palatsinrouva Olga von Nottbeck, Milavidan talonmies Onni Jalava ja Nottbeckien lastenhoitaja Aino Sandell tarinoivat kynttilän valossa muistojaan Milavidasta.

 

Lenin-museo

Avoinna klo 18-24.

Klo 18-21 Kirjakirppis. Edullisia löytöjä neuvostokirjallisuuden ystäville.

Klo 18 Guided tour in English. Tour the new Lenin Museum and find out the unique story of the place! Tour takes 45 minutes.

Klo 19 ja 21 Dokumentti: Nikolai Podgornyi Suomessa 1969. Kesto 20 minuuttia, UKK-arkisto. Neuvostoliitossa valmistunut värillinen dokumenttielokuva Nikolai Podgornyin edustusmatkasta Suomeen. Filmissä vieraillaan myös Tampereella. Suomenkielinen selostus.

Klo 20 Yleisöopastus. Opastetulla kierroksella tutustutaan Suomen ja Venäjän vaiherikkaaseen historiaan sekä kuohuvaan 1900-lukuun. Kesto 45 minuuttia.

Klo 22 Elektroninen yömyssy. Konemusiikkia ja tunnelmointia Lenin-museon näyttelyssä.

 

Emil Aaltosen museo

Avoinna klo 18-24.

Klo 18 ja 19 Klezmer-musiikkia. Helsinkiläinen Freilach mit Kneidlach -yhtye. Yhtyeessä soittavat Benjamin Hirschovits, viulu, Daniel Shaul, oboe, cimbalom, laulu, Laura Airola, viulu, mandoliini, Ilkka Heinonen, kontrabasso ja Eva Jacob, piano, accordion. Konsertin kesto noin 30 minuuttia.

 

Tampereen taidemuseo

Avoinna klo 18-24.

Klo 17.15 Tampereen taidemuseon pihalla, ilman ranneketta!

TANSSIVIRTAA TANSSITAITEILIJA: Sonya Lindfors – SWAG LESSONS

Ympäri Suomea eri festivaaleja kiertänyt Swag Lessons on jatkuva ja alati muuttuva esityskonsepti, joka on syntynyt tarpeesta tarkastella postmodernin ja hiphopkulttuurin välistä hiertymää ja leikitellä niiden välimaastossa. Samalla konsepti tutkii ja tarkastelee hiphopkulttuurin sosiopoliittisia juuria ja mustan kehon politiikkaa.

Swag Lessons on useasta osasta koostuva kollaasi, joka hengailee rennosti, leikittelee hiphopin kehollisuudella ja kokemuksellisuudella, samplaa uutta ja vanhaa ja tuo ihmisiä yhteen keinonaan kulttuurille kaikista luonnollisin – yhdessä tanssiminen. Teos on kunnianosoitus Adrien Piperin teokselle Funk Lessons.

Klo 18 Puhti – uudenajan iltamat lapsille.

Klo 22 Puhti – uudenajan iltamat aikuisille.
Folkloren omavaltaiset informaatikot tanhumaisteri Reetta-Kaisa Iles ja pelimannimaisteri Anne-Mari Kivimäki saapuvat Museoiden yöhön viihdyttämään yleisöä. Illan aikana kansanperinnettä käsitellään suurella rakkaudella ja tanssitaan suomalais-globaalia-arkisyltty-humppa-tsumppaa.

Taidemuseolla mukana myös Liikkuva kirjasto.

 

Amurin työläismuseokortteli

Avoinna klo 18-22. 

Klo 18.30 ja 20 Draamaopastus: Piisin pihinästä laatikkolähiöön. Kierros alkaa vuodesta 1882 ja päättyy Amurin työläismuseokorttelin perustamiseen. Oppaana Markus Henriksson, kesto 45 minuuttia.

Klo 19.30 ja 21 Johdanto-opastus. Amurin tutuksi vartissa.

 

Sara Hildénin taidemuseo

Avoinna klo 18-22.

Klo 18.30 Taidevankkuri Linnuntie: kuvanveistäjät Virpi Kanto ja Tapani Kokko. Sirkusesitys, kesto 20 minuuttia.

Klo 19 Juha Hurme esittelee Jarmo Mäkilän näyttelyn omalla tavallaan.

Klo 20-21.45 Dj Jaakko Mattila. Myös kuvataiteilijana tunnettu dj soittaa vinyylilevymusiikkia Café Sarassa.

 

Suomen Nyrkkeilymuseo

Avoinna klo 18-22.

Klo 18-22 Nonstop -opastuksia suomalaisen nyrkkeilyn historiaan.

Klo 18-22 Suomen Nyrkkeilymuseo -video esittelee kohteen historiaa lyhyesti. Video pyörii museossa koko illan. Kesto noin 10 minuuttia.

 

Poliisimuseo

Avoinna klo 18-21. 

Klo 18-19 Poliisikissa Aamu vierailee Musoiden yössä. Poliisimuseon somepoliisikissana toimii norjalainen metsäkissa Aamu, joka muistuttelee ihmisiä tärkeistä turvallisuusasioista ja tuo hyvää mieltä kaikille. Aamua saa kuvata ja paijata ja hän on paikalla omistajansa Taru Kyntäjän kanssa. Tarvittaessa Aamu siirtyy lepäämään omaan häkkiinsä.

Klo 18.30 Keväistä kuorolaulua, Tampereen poliisilaulajat.

Klo 18-21 Poliisikamari Pokela. Täällä lapset voivat pukea päälleen ihan oikean poliisin univormun, jossa on Pokelan oma tunnus. Pokelan pienet konstaapelit voivat jäljittää etsintäkuulutettua Orava Ovelaista, joka on piiloutunut Poliisimuseoon. Se on jättänyt itsestään jälkiä, mutta vaihtaa usein piilopaikkaansa ja on päässyt livahtamaan poliisin käsistä. Lisäksi lapset voivat selvitellä Orava Ovelaisen aarteen kätköpaikan kadonnutta salasanaa. Pokelassa voi myös tavata Jäti- eli Jännä tilanne -ryhmän nallet. Heille voi kertoa omista kokemistaan jännistä asioista. Nalleja saa halata ja pitää sylissä. Ohjelma nonstop.

Klo 19.30 Opastus Järjestys romahtaa 1917 -näyttelyyn. Levoton vuosi 1917 käynnistyi vallankumouksella ja järjestysvalta lakkasi toimimasta. Miten yritettiin luoda pohjaa uudelle poliisitoimelle? Ensimmäinen maailmansota jatkui, elintarvikepula paheni ja vihapuhe vetosi kansalaisiin. Tule kuulemaan, miten vuoden tapahtumat kehittyivät kohti itsenäisen tasavallan syntyä. Kierros on tarkoitettu aikuisille, mukaan mahtuu enintään 30 henkilöä, kesto n. 40 minuuttia.

Klo 18-21 Voimaa ja vaativia tilanteita -näyttelyn poliisipeli. Yleisö voi testata omaa reagointikykyään: miten itse ratkaisisi tavallisia poliisitehtäviä, vaikkapa tilanteen, jossa tapellaan julkisella paikalla. Poliisipeliä ei suositella alle 13-vuotiaille. Ohjelma nonstop.

 

 Lauri Viita -museo

Avoinna klo 18-22.

Klo 18.30 ja 20 Opastus Lauri Viita -museoon ja sen uuteen perusnäyttelyyn. Kierros johdattelee pispalalaisesta työväenasumisesta Lauri Viidan tuotantoon ja kirjailijan elämään teosten takana. Kesto 45 min.

 

Museoiden yön rastirata

Rastirata sisältää 7 erilaista tehtävärastia, joiden suoritusmerkinnät kerätään rastipassille. 20 ensimmäiselle radasta nopeimmin suoriutuneelle on luvassa yllätyspalkinto! Palkinnon voi lunastaa palauttamalla täyden passin Väinö Linnan aukiolle. Jokaisella rastilla on jaossa tyhjiä passeja, joten rastiradan voi aloittaa mistä kohteesta tahansa. Rastit tunnistat keväisen keltaisesta väristä. Rastirata on suunnattu nuorille ja sen on suunnitellut Minttu Saarinen. Kaikki tapahtumavieraat ovat kuitenkin tervetulleita suorittamaan radan tehtäviä! Rastiradan toteuttaa Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE. Rastiradan kohteet: Museo Milavida (Nottbeckit -näyttely, 2.krs), Tampereen taidemuseo, Sara Hildénin taidemuseo, Tallipiha (pihakioski), Työväenmuseo Werstas, Vapriikki (Nukkekekkerit -näyttely, 3.krs), Väinö Linnan aukio.

 

Olgan kellari, Näsinpuisto

Avoinna klo 18-21.

Klo 18-21 Olgan kellari ja Pirkanmaan maakuntamuseon Adoptoi monumentti -toiminta esittäytyvät Näsinpuistossa. 150-vuotta vanhaa kellaria on talven aikana remontoitu ja siitä kerrotaan valokuvanäyttelyn avulla. Tarjolla on kahvia ja pullaa sekä tarinaa kellarin historiasta ja tulevaisuudesta.

 

Puistojuhla, Alexandra Siltasen puisto

Klo 18-20 Nonstop puistojuhla Alexandra Siltasen puistossa, Palatsinraitin sillan päässä. Järjestäjänä @Tampere#home? – museopalveluja turvapaikanhakijoiden kanssa.

 

Tampereen museoiden kokoelmakeskus

Klo 15-18 Opastettu kierros Tampereen museoiden kokoelmakeskukseen, lähtö Vapriikista klo 15, paluu Vapriikkiin klo 18. Museokeskus Vapriikin infosta voit ostaa tapahtumarannekkeen jolla pääset kierrokselle ja klo 18 jälkeen Museoiden yöhön. Opastetulla kierroksella kokoelmakeskuksessa saat kurkistaa ”kulissien taakse”: näet, miten museokokoelmia hoidetaan ja hallinnoidaan. Museotyötä havainnolistetaan mm. 1800-luvun lopun esimerkkiesineiden avulla ja pääset näkemään Tampereen kaupungin historiallisten museoiden ja Tampereen taidemuseon kokoelmien helmiä. Oppaina toimivat kokoelmakeskuksessa työskentelevät museoammattilaiset.

Kokoelmakeskukseen pääsee vain etukäteen ilmoittautumalla, ryhmän mukana. Osallistujille järjestetään meno-paluukuljetus bussilla Vapriikista. Kierroksen kesto kokoelmakeskuksessa 1,5-2 tuntia. Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin 15.5. mennessä,

Wilhelmiina Saikkonen, Museoiden yö, tuottaja, Museokeskus Vapriikki

040 480 7288, wilhelmiina.saikkonen@tampere.fi

 

Museoiden yön infopiste

Infopiste avoinna klo 17-23

Klo 17-23 Museoiden yön infopiste. Tarjolla tietoa Museoiden yöstä sekä museoiden tapahtuma- ja näyttelytarjonnasta tulevana kesänä. Infopiste sijaitsee Museokeskus Vapriikilla.

Bussien lähtöpaikka

Klo 18-23.30 bussit lähtevät kymmenen minuutin välein Vapriikin pihasta.

 

Museoiden yö pidättää oikeuden muutoksiin.